top of page
  • Yazarın fotoğrafıEngin Hanımoğlu

Türkiye’yi sıcak hava dalgası vuracak! Orhan Şen bölge bölge uyardı: Dışarı çıkmayın



Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarından itibaren Türkiye genelinde sıcak hava dalgasının etkili olacağını açıkladı. Bazı illerde ise sıcaklığın 46 dereceye çıkacağı belirtildi.





Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, pazar günü etkisini artıracak hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da gelecek hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 radde üzerinde seyretmesi bekleniyor.


SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Halen ülkemizin şark ve güneydoğu kesimlerindeki sıcak hava dalgasının 13.08.2023 Pazar gününden itibaren etkisini arttırarak, öbür bölgelerimizde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 radde üzerinde seyretmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şu ifadeleri kullandı:

Yarından (pazar) itibaren Basra’dan gelen sıcak hava ile İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Güney Doğu ve Doğu Anadolu’nun batısında aşırı sıcaklar başlayacak. Bu bölgelerdeki bazı illerde rekor sıcaklıklar ölçülebilir. 5 gün sürecek sıcak dalgası Marmara Ege Karadenizi etkilemeyecek

Geçen haftalarda garp bölgelerimiz aşırı sıcakların etkisindeydi Bu hafta pazar – çarşamba arası İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz GDA sıcak dalgası etkisinde kalacak. Sıcak hava dalgası dogal afet yaratır. Bu bölgede yaşayanlar işiniz yoksa dışarı çıkmayın.

Ege Marmara Karadeniz olması gereken sıcaklarda aşırılık yok. Bugün Marmara ve Kuzey Ege’de poyraz fırtına hızında esebilir denizciler dikkat.MARMARAParçalı, yer yer fazla bulutlu, şark kesimlerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer güçlü (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.



2 görüntüleme0 yorum

Comentarios


bottom of page